woensdag, 11. mei 2016 - 10:44 Update: 11-05-2016 13:15

Politie op zoek naar verdwenen arts die Prince behandelde

Onderzoek naar verdwenen arts die Prince behandelde
Foto: Archief EHF

Een maand voor zijn dood had zanger/popster Prince twee afspraken met een arts die hem medicijnen voorschreef. Ook was deze arts aanwezig op landgoed Paisley Park op het moment dat Prince overleed. e arts is echter na het overlijden van Prince niet meer komen opdagen in het ziekenhuis waar hij werkte. Dit meldt TMZ woensdag.

Het gaat om dokter Michael Todd Schulenberg.  De politie heeft de medische gegevens van Prince opgeëist bij het North Memorial Medical center in Minneapolis. In dat ziekenhuis zouden testen zijn uitgevoerd door dokter Schulenberg. Hij behandelde Prince  twee keer in april. De laatste keer was de dag voor zijn dood..

Volgens de Amerikaanse website TMZ zijn politieagenten met een bevel tot huiszoeking naar het zikenhuis gegaan waar dokter Schulenberg voorheen werkte. Ze hebben onder meer alle medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen aangaande Prince opgevraagd. Schulenberg had in eerder verklaring aan de politie al laten weten dat hij bij de zanger een aantal testen had gedaan en dat hij op de dag dat Prince overleed op het landgoed kwam om de resultaten van het onderzoek daar af te geven.

De 57-jarige Prince overleed op 21 april op zijn landgoed Paisley Park in de Amerikaanse staat Minnesota. Hij werd bewusteloos gevonden in een lift. Waaraan de muzikant overleed, is niet bekend. Volgens Amerikaanse media werden op en bij zijn lichaam pijnstillers gevonden. In het bevelschrift van de politie staat dat de arts Schulenberg Prince verschillende medicijnen voorschreef. Wat voor medicijnen dat waren, is niet bekend.

Schulenberg is bij het ziekenhuis niet meer in dienst. Persbureau AP meldt dat hij dinsdag niet thuis was en ook zijn telefoon niet opnam.

Categorie:
Tag(s):