dinsdag, 31. mei 2016 - 13:46 Update: 31-05-2016 13:53

Sylvana Simons doet aangifte van racisme

Sylvana Simons doet aangifte van racisme
Foto: EHF
Amsterdam

Sylvana Simons gaat aangite doen van racisme. Dit maakte ze bekend op de website van de beweging DENK, waar zij zich onlangs bij heeft aangesloten.

Nadat Simons bekend maakte dat zij de politiek in ging, kreeg zij een stortvloed van opmerkingen via sociale media over zich heen. Een deel hiervan heeft Simons ervaren als racisme. 

Sylvana Simons stelt hierover: 'Ik zie het als mijn plicht om aangifte te doen, want het bestrijden van onrecht begint altijd bij het melden hiervan. Het wordt tijd dat in onze samenleving het besef doordringt dat er één duidelijke rode lijn wordt getrokken: daders van discriminatie, seksisme en racisme worden aangegeven, opgespoord en bestraft. Dit besef kan alleen ontstaan als wij allemaal dapper genoeg zijn om van onrecht ook melding te maken'.

'De reacties die in mijn richting zijn geuit zijn exemplarisch voor wat heel veel vrouwen, mannen, moslims, joden, etnische minderheden, migranten, mensen met een beperking, ouderen en homo’s dag in, dag uit meemaken op de arbeidsmarkt, op school of op straat. Het is van het grootste belang dat dit klimaat van onverdraagzaamheid wordt bestreden. Daar wil ik me met vrouw en macht voor inzetten', aldus Simons.

Categorie:
Provincie: