donderdag, 2. juni 2016 - 19:42 Update: 04-06-2016 12:40

Corry Brokken op 83-jarige leeftijd overleden

Eerste Nederlandse songfestivalwinnares Corry Brokken overleden
Foto: Archief EHF
Laren

In Laren is de zangeres Corry Brokken op 83-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar dochter aan RTL Boulevard laten weten. Ook acteur Tony Neef meldt het nieuws.

De in Breda geboren Corry Brokken was de eerste Nederlandse die het Songfestival won.  Dat was in 1957 met het liedje 'Net als toen'.  Behalve zingen presenteerde Corry Brokken ook. Tussen 1961 en 1972 presenteerde Brokken televisieshows op de Nederlandse televisie. In deze periode verschenen met grote regelmaat plaatopnames van haar, onder andere zeer geslaagde en succesvolle Nederlandse interpretaties van chansons van Charles Aznavour, "Mijn ideaal" (1962) en "La mamma" (1964). Ook trad ze nog op in de Snip en Snap Tussen 1967 en 1970 presenteerde Corry brokken ook voor de Duitse ARD grote televisieshows ("Varietézauber") met gasten als Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Caterina Valente en Hildegard Knef.

Op 42-jarige leeftijd begon Brokken met een studie rechten aan de universiteit in Utrecht en scheidde van haar man, theaterproducent René Sleeswijk. Ze studeerde binnen vijf jaar af op straf- en familierecht. Na deze studie begon ze met haar studiegenoot Jan Meijerink, met wie ze tijdens haar studie trouwde, een advocatenpraktijk.

Categorie:
Provincie: