donderdag, 4. augustus 2016 - 18:17 Update: 04-08-2016 18:53

Stormloop op script toneelstuk 'Harry Potter en het Vervloekte Kind'

Stormloop op script toneelstuk 'Harry Potter en het Vervloekte Kind'
Foto: Archief EHF
Londen

In Amerika is in de afgelopen twee dagen het script van de theaterproductie 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' meer dan twee miljoen keer verkocht. En in Engeland werd het script in drie dagen 680.000 keer verkocht.

Persbureau AP meldt dat het script één van de meest verkochte werken is van J.K. Rowling, de Britse auteur die de serie boeken over tovenaarsleerling Harry Potter schreef. Afgelopen zondag verscheen de theatertekst ook in boekvorm.

Het verhaal van 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' is het achtste in de reeks over Potter. De toneeltekst was afgelopen zondag, na de de première in het Palace Theatre op West End , voor het eerst te koop. Het toneelstuk speelt 19 jaar na het laatste Harry Potter-boek, Harry Potter and the Deathly Hallows, dat in 2007 uitkwam. In het pas op de planken gebrachte toneelstuk is Harry Potter de vader van drie kinderen en heeft hij een enorm drukke baan bij het ministerie van Toverkunst. Hij is inmiddels 37 jaar oud. Volgens Kate Skipper van boekinkoper Waterstone wordt de nieuwe Potter het grootste boek van het jaar, zo melden verschillende media. In Londen vliegen inmiddels de extra kaartjes voor het toneelstuk de deur uit. De Nederlandse vertaling van de toneeltekst komt in november uit.