donderdag, 8. september 2016 - 16:11 Update: 08-09-2016 16:21

OM eist half jaar cel tegen inbreker woning prinses Margarita

OM eist half jaar cel tegen inbreker woning prinses Margarita
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

Donderdag heeft de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag in hoger beroep zes maanden cel geëist tegen een inmiddels 22-jarige man uit Nootdorp.

Terugbetalen

'In de visie van het OM heeft hij zich schuldig gemaakt aan een inbraak in de woning van prinses Margarita in Wassenaar op 21 december 2015', meldt het OM. Bij de inbraak werden sieraden ter waarde van ruim 44.000,- euro weggenomen. De advocaat-generaal vindt dat verdachte dit bedrag moet terugbetalen.

Erfstukken

Verdachte verschafte zich op klaarlichte dag toegang tot de woning door het inslaan van een ruit. Hij heeft de hele woning doorzocht en sieraden, waarvan sommige zeer kostbaar, weggenomen. Enkele sieraden betroffen erfstukken. De sieraden zijn niet teruggevonden.

Een onvoorwaardelijke celstraf doet recht aan de ernst van het feit mede gezien de eerdere veroordelingen van verdachte voor soortgelijke feiten, zo vindt de advocaat-generaal. 

Door het handelen van verdachte heeft hij niet alleen overlast en materiële schade toegebracht maar ook een ernstige inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer. De omvang van de schade is aanzienlijk nu het zeer kostbare sieraden betrof. Verdachte heeft slechts oog gehad voor zijn eigen financiële gewin.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot dezelfde straf als die vandaag in hoger beroep is geëist. De verdachte stelde daarop hoger beroep in. De rechtbank verwacht uitspraak te doen op 22 september van dit jaar.

Categorie:
Provincie: