woensdag, 26. oktober 2016 - 19:01 Update: 26-10-2016 23:14

ABBA houdt fans in spanning met aankondiging 'virtueel optreden'

ABBA houdt fans in spanning met aankondiging 'virtueel optreden'
Foto: Screenshot YouTube/VEVO
Stockholm/Zweden

Bijna 35 jaar na hun laatste openbare optreden samen, hebben de leden van ABBA hun fans over de hele wereld vandaag verrast, waar miljoenen van hen al heel lang over hebben gedroomd en zelfs voor onmogelijk hebben gehouden, met de aankondiging van 'een nieuwe entertainment ervaring'. Dit heeft ABBA woensdag bekendgemaakt.

De wereldberoemde entertainment-ondernemer Simon Fuller, de vier leden van ABBA, en Universal Music Group zijn gezamenlijk in een nieuw project gestapt waarbij gebruik wordt gemaakt van 'de nieuwste digitale en virtual reality technologie'. 

'ABBA-sterren kunnen zien, horen en voelen'

Het doel is het creëren van een nieuwe originele entertainment-ervaring met de vier Zweedse pop supersterren, waardoor een nieuwe generatie fans ABBA kunnen 'zien, horen en voelen' op een manier die eerder niet voor mogelijk werd gehouden.

Simon Fuller staat al 30 jaar lang aan de wieg van sociale en technologische veranderingen die met behulp van zijn inzichten de populaire cultuur hebben veranderd. 

Door de afgelopen jaren te investeren in virtual reality technologieën heeft hij hyper-realistische digitale op mensen gelijkende creaties weten te ontwikkelen op het gebied van entertainment. Verdere details van de baanbrekende samenwerking met de populaire Zweedse popgroep ABBA worden in 2017 aangekondigd.

Om een idee te hebben hoe het er ongeveer uit gaat zien geeft onderstaande video, waarin een virtuele Michael Jackson de hoofdrol speelt, alvast een indruk van wat we volgend jaar kunnen gaan verwachten met ABBA.

Categorie: