woensdag, 16. november 2016 - 17:29 Update: 16-11-2016 17:37

Programma ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ wordt aangepast vanwege kritiek alcoholgebruik

Programma ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ wordt aangepast vanwege kritiek alcoholgebruik
Foto: Archief EHF
Hilversum

RTL gaat het programma ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ aanpassen na kritiek over het vermeende alcoholgebruik in de serie.

Stichting De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), maar ook biermerk Grolsch hadden na een eerste uitzending zware kritiek en overwogen eventuele vervolgstappen als het programma niet onmiddellijk van de buis ging. Grolsch overwoog zelfs om te stoppen met adverteren.

Na een constructief gesprek tussen RTL en STIVA zal het programma worden aangepast. ''Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter van het programma bewaard.''

Peter de Wolf, Directeur STIVA: "Gelukkig drinken jongeren in Nederland steeds minder en beginnen ze later met drinken. Toch blijft de beeldvorming dat het niet goed gaat met jongeren en alcohol hardnekkig. Daarom is het belangrijk dat RTL meedenkt en haar verantwoordelijkheid heeft genomen door beelden van alcoholmisbruik uit de nog uit te zenden afleveringen van ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ te verwijderen. Coma zuipen is niet normaal en zeker niet 'cool', we moeten er met z'n allen aan werken om deze boodschap bij de jong-volwassenen te laten landen.”

Categorie:
Provincie: