donderdag, 17. november 2016 - 15:51 Update: 17-11-2016 17:58

Gordon houdt gehoorbeschadiging over aan aanrijding

Gordon stopt mede door gehoorbeschadiging met zingen
Foto: Miranda Visser
Hilversum

In het programma 'Evers staat op' heeft Gordon donderdagochtend verteld dat hij aan zijn ongeluk in Griekenland gehoorschade heeft overgehouden.

De 48-jarige zanger werd vorig jaar september tijdens zijn vakantie in Mykonos van achteren aangereden door een auto toen hij te voet op weg was naar zijn hotel. Hij belandde in het ziekenhuis met botbreuken en een hersenschudding. Gordon zegt hierover in het radioprogramma: 'Sinds het ongeluk is er heel veel veranderd. Ik heb er toch iets aan overgehouden, een gehoorbeschadiging. Ik hoor m’n eigen stem in m’n hoofd.' Hij grapt er gelijk achteraan: 'Ik weet dus nu wat iedereen rond mij hoort. Nee, maar dat is wel heel vervelend en als je zingt is het echt kut.' Volgens Gorden lijkt het net of hij chronisch verkouden is. Hij pikte met zijn linkeroor alle klanken  dof op.

Voor de artsen was het eerst niet duidelijk wat er aan de hand was. Gordon vertelt aan Edwin Evers: ' Ze dachten eerst dat het door de hersenschudding kwam. Ik heb er een halfjaar mee gelopen, toen zeiden ze: nou, dit duurt wel heel lang.' Gordon liet zijn oren uitspuiten omdat de artsen dachten dat een prop in de oren de mogelijke oorzaak was. Maar dat bleek niet het geval en nu moet de zanger een MRI-scan laten maken.

De gehoorschade is overigens niet de reden dat Gordon stopt met zingen, maar het droeg wel bij aan de beslissing om te stoppen met zijn zangcarrière. De zanger en presentator, die heel druk is met het maken van tv-programma's, gebruikt dit jaar om na 25 jaar afscheid te nemen van zijn zangcarrière.