vrijdag, 9. december 2016 - 14:27 Update: 09-12-2016 15:17

Politiek tekenaar Peter van Straaten op 81-jarige leeftijd overleden

Politiek tekenaar Peter van Straaten op 81-jarige leeftijd overleden
Foto: Foto stichting Pers & Prent
Amsterdam

Donderdag is in zijn woonplaats Amsterdam op 81-jarige leeftijd de tekenaar, cartoonist en schrijver Peter van Straaten overleden. Dit staat op zijn website.

'Zijn werk is geliefd en veelomvattend: van politieke prenten, cartoons en strips, een akters, erotische tekeningen tot vele bundels met proza. Een groot deel van zijn leven tekende Peter van Straaten voor Het Parool (van 1958 -2012) later ook wekelijks voor de Volkskrant en een geïllustreerde column in NRC Handelsblad', valt te lezen op zijn website.

Van Straatens laatste tekening verscheen dinsdag 2 augustus 2016 in de Volkskrant ("Daar lag Engeland"). Op 27 september jl ontving Peter van Straaten voor de vijfde maal de Inktspotprijs, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar.

'De carrière van Peter van Straaten beslaat meer dan een halve eeuw waarin hij duizenden tekeningen maakte voor landelijke- en regionale dagbladen, weekbladen en boeken alsook theater- en filmaffiches. Zijn werk is vele malen in boekvorm verschenen en jaarlijks, sinds 1994 tot heden , werden zijn tekeningen gebundeld in Peter’s Zeurkalender', aldus zijn website.

Categorie:
Provincie: