donderdag, 12. oktober 2017 - 22:03 Update: 12-10-2017 23:47

Gouden Televizier-Ring naar Zondag met Lubach, Televizier-Ster naar presentatoren Eva Jinek en Wilfred Genee

Gouden Televizier-Ring naar Zondag met Lubach, Televizier-Ster naar presentatoren Eva Jinek en Wilfred Genee
Foto: Televizier
Amsterdam

Op het Gouden Televizier-Ring Gala heeft presentatrice Eva Jinek de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice 2017 gekregen.

Andere genomineerden in deze categorie waren Floortje Dessing en Geraldine Kemper. Jinek kreeg de prijs uit handen van niemand minder dan Spoorloos-presentator Derk Bolt. De Zilveren Televizier-Ster is geen publieksprijs  maar een juryprijs. Het was voor Eva Jinek de eerste keer dat ze werd genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice. Dit jaar haalde Jinek met haar talkshow 'Jinek' grote kijkcijferhoogten. 

Wilfred Genee

Bij de presentoren ging de Zilveren Televizier-Ster naar Wilfred Genee. de andere kanshebbers waren n Beau van Erven Dorens (RTL4) en Arjen Lubach (NPO3). Genee, presentator van Voetbal Inside op RTL7 bedankte zijn vaste gasten Johan Derksen en René van der Gijp. En ook de directie van RTL, waarmee de makers van het programma onlangs een conflict hadden, zo schrijft RTL Nieuws. Over de prijs zij Genee: 'Ik krijg hem als presentator maar ik voel het als een prijs voor VI.'

Beste Actrice en Beste Acteur

De Ster voor Beste Actrice ging naar Angela Schijf. Ze kreeg de prijs uit handen van het van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. De Zilveren Sterren voor acteurs bestaan nog maar twee jaar. Vorig jaar won Schijf de prijs ook.

De Ster voor Beste Acteur ging naar Jeroen van Koningsbrugge. Van Koningsbrugge: 'Hier had ik serieus niet op gerekend. Ik ben er heel erg trots op.'Hij krijgt de prijs voor zijn acteerwerk in Smeris en Riphagen.

Gouden Televizier-Ring 2017 naar Zondag met Lubach

De gouden Televizier-Ring 2017 gaat dit jaar naar het televisieprogramma Zondag met Lubach van de VPRO. In het programma bespreekt Arjen Lubach op satirische wijze het nieuwws van de week. Lubach kreeg de prijs uit handen van Robert ten Brink. Ook over de prijs maakte hij weer een grap: 'Wat ontzettend terecht'. Maar dan wijst hij naar de mensen van zijn team en zegt: 'Deze mensen hier zijn het hart en ziel van het programma'. Het programma Zondag met Lubach kreeg 47 procent van de stemmen.