donderdag, 19. april 2018 - 21:26 Update: 19-04-2018 22:07

Onderzoekers kunnen niet achterhalen wie Prince fatale pillen gaf

Onderzoekers kunnen niet achterhalen wie Prince fatale pillen gaf
Foto: Archief EHF
Minnesota

Onderzoekers hebben de herkomst van de pillen die Prince ftaal werden niet kunnen achterhalen en daarom kan er niemand worden vervolgd voor de dood van de Amerikaanse popster.

Volgens de aanklager Mark Metz uit de Minnesota is er geen bewijs gevonden dat er sprake is van een misdrijf. Volgens hem heeft Prince nagemaakte pillen geslikt. In de pillen zat fentanyl. Het is niet duidelijk of Prince daarvan heeft geweten. Er is geen recept van een arts gevonden. Dit heeft aanklager Mark Metz in Chaska in de staat Minnesota bekendgemaakt, aldus meerder media.

De 57-jarige Prince werd bijna 2 jaar geleden levenloos gevonden in een lift op zijn landgoed Minneapolis. Na onderzoek bleek dat de popzanger was overleden aan een overdosis fentanyl, een opiaat dat tot 50 keer sterker is dan heroïne.

Een week voor de dood van Prince heeft een dokter illegaal recepten aan hem voorgeschreven, zo kwam vandaag naar buiten. De arts is geen verdachte in de zaak en heeft een schikking van 24.000 euro getroffen. De man zou  twee keer een recept voor pijnstillers hebben uitgeschreven. In verband met de privacy van de popster wel op naam van iemand anders. 

Prince bleek in het jaar voor zijn dood geworsteld te hebben met een verslaving aan pijnstillers. Zijn omgeving schakelde een dag voor zijn dood nog een verslavingsexpert in om hem te komen behandelen. Die was bij het gezelschap dat de popster de volgende dag dood in de lift aantrof.