vrijdag, 26. augustus 2022 - 10:02

'Met afscheid Nick & Simon verliest Nederland populairste muziekgezelschap'

Nick en Simon
Volendam

Wanneer het Volendamse zangduo Nick & Simon in het voorjaar van 2023 hun samenwerking verbreekt, verliest Nederland zijn populairste muziekgezelschap. Sinds 2010 stonden de twee zangers onafgebroken in de top drie van meest geliefde muziekgezelschappen. Dit blijkt uit het Cultuursector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy waaraan sinds 2006 79.000 respondenten meededen.

Sympathie en niet kwaliteit zijn bepalend voor hun populariteit

De enorme populariteit van Nick & Simon blijkt puur veroorzaakt te worden door hun gezellige muziek en de sympathie voor de twee artiesten. Onder jong en oud wordt dit zo beleefd, maar in het bijzonder bij gezinnen met kinderen. Onder de jeugdige doelgroep van 4 tot 18 jaar is alleen Kinderen voor Kinderen nog populairder.

Als het om kwaliteit gaat scoren Nick & Simon echter een schamele twintigste plaats binnen de 21 muziekgezelschappen met een nationale merkstatus. In deze ranglijst staan de klassieke orkesten bovenaan, met het Concertgebouworkest op nummer één. Het beste scorende populaire gezelschap, Within Temptation, staat op de negende plaats.

Suzan & Freek zijn dé potentiële opvolgers

Het Achterhoekse zangduo Suzan & Freek blijkt hoge ogen te gooien om de toppositie van Nick & Simon op den duur over te nemen. ‘Op dit moment moeten de twee weliswaar nog genoegen nemen met de negende positie op de ranglijst van populairste muziekgezelschappen, maar qua imago lijken ze enorm op de twee Volendammers’, aldus merkadviseur Hendrik Beerda. ‘Op alle imagoaspecten waar Nick & Simon topscores behalen, zoals hun opgewekte, sympathieke en zachtmoedige karakter, de ontspannende muziek en de kindvriendelijkheid staan Suzan & Freek ook bovenaan. Het ontbreekt de Achterhoekers echter nog aan de nodige naamsbekendheid. Als zij echter, net als Nick & Simon, tv-sterren worden, kunnen zij doorgroeien naar de nummer één positie van Nederland.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):