maandag, 3. april 2023 - 19:17

Talpa Network verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis groep

Foto van radio frequentie VU-meter | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Radio Veronica wisselt van eigenaar. De radiozender wordt door Talpa Network verkocht aan Mediahuis groep. Radio Veronica zal een belangrijke rol gaan spelen in de audio-ambities van Mediahuis groep. Daarmee heeft Veronica een optimale uitgangspositie voor de mooie toekomst die de luisteraars en medewerkers van het station verdienen. Met de verkoop van Radio Veronica, heeft Talpa Network nog drie sterke audiomerken: Radio 538, Radio 10 en Sky Radio.

Voor de aanstaande FM-frequentieveiling - waarvoor Talpa Network zich heeft aangemeld - heeft de overheid besloten dat één eigenaar maximaal drie FM-kavels mag verwerven. Dit was voor Talpa Network de noodzakelijke reden één van haar vier radiomerken te verkopen aan Mediahuis groep. 

Paul Römer, Managing Director Radio & Televisie Talpa Network: 'Radio Veronica is een merk met een rijke historie. De komst van Veronica binnen het omroepenstelsel was in 1960 de start van commerciële radio en daarmee de grondlegging van de radio zoals tegenwoordig nog te horen. De zender is na 63 jaar nog altijd één van de belangrijke spelers in het radiolandschap met een onderscheidende muziekprofilering, prachtige programmering en toonaangevende activaties als de Top 1000 Allertijden en Veronica Express. Met de verkoop aan Mediahuis groep heeft Radio Veronica een optimale uitgangspositie om ook in de toekomst een belangrijke plek in het radiolandschap te blijven behouden. Zowel voor als achter de schermen wordt door het team van Veronica met veel passie en liefde aan het merk gebouwd. We zijn blij dat we met deze wisseling van eigenaar hen meer zekerheid kunnen bieden over de toekomst van het merk.'

De finalisering van de overeenkomst, waaronder het adviestraject met de Ondernemingsraad, vindt plaats voor de geplande start van de FM-frequentieveiling, tot die tijd blijft Radio Veronica onder de vlag van Talpa Network te beluisteren. 

Categorie:
Provincie: