woensdag, 2. december 2015 - 17:07 Update: 02-12-2015 17:11

FIOD legt beslag op gokkasten vanwege ontduiken kansspelbelasting

FIOD legt beslag op gokkasten vanwege ontduiken kansspelbelasting
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Emmen/Coevorden

Woensdag heeft de FIOD in Drenthe drie verdachten aangehouden in een onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar fraude met kansspelbelasting en het witwassen van inkomsten daaruit. Dit meldt het ministerie van Financiën woensdag.

'Het gaat om circa 400.000 euro. De FIOD heeft beslag gelegd op circa honderd gokkasten in horecagelegenheden in het Oosten van het land', aldus het ministerie. De verdachten zijn een 70-jarige man en een 73-jarige vrouw uit de gemeente Coevorden en hun 42-jarige zoon uit Emmen. De 70-jarige man en vrouw hebben een bedrijf in Duitsland dat gokkasten exploiteert. 

Kansspelbelasting

De gokkasten staan in horecagelegenheden in Nederland, waardoor zij ook in Nederland kansspelbelasting zouden moeten afdragen. Het vermoeden is dat zij dit van 2013 tot op heden niet hebben gedaan. Hun zoon incasseert bij de opstellers van de gokkasten wel hun deel van de kansspelbelasting, maar dat geld wordt vermoedelijk anders besteed.

De FIOD doorzocht een woning en een bedrijfspand in Emmen en de gemeente Coevorden. De Duitse autoriteiten hebben het bedrijfspand in Duitsland doorzocht. Er is beslag gelegd op circa honderd gokkasten, omdat misdaad niet mag lonen.

Categorie:
Provincie: