maandag, 28. maart 2016 - 19:39

Rivierpark Nijmegen geopend

Rivierpark Nijmegen geopend
Foto: Nijmegen: Rutger Hollander Fotografie
Nijmegen

Vandaag is in Nijmegen -na een bouwperiode van drie jaar- het nieuwe Rivierpark feestelijk in gebruik genomen. Verspreid over de middag kwamen duizenden mensen kennismaken met het nieuwe stukje Nijmegen aan de Waal.

De hele dag was er van alles te doen: een Wij Zijn Nijmegen Markt, watersportdemonstraties op de Spiegelwaal, paaseieren zoeken, sporten op de Lentse Warande, cultuurhistorie en films in de Dorpsschuur en verschillende thema-wandelingen door het gebied. De feestelijke opening wordt om 20.30 uur afgesloten met  een spectaculaire licht- en watervoorstelling van het Franse gezelschap Les Orpailleurs de Lumière.

Om de rivier meer ruimte te geven en zo de kans op overstromingen te verkleinen,  werd als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier een vier kilometer lange nevengeul  gegraven en is de dijk 350 meter landinwaarts gelegd. Drie bijzondere bruggen verbinden het nieuwe eiland met Nijmegen Noord en een aflopende kade vormt het levendige hart van een uniek Rivierpark waar ruimte is voor wonen, natuur, recreatie en cultuur.   

Categorie:
Provincie: