maandag, 25. april 2016 - 12:48 Update: 25-04-2016 12:54

Dronken bestuurder slaat met gezin over de kop en belandt in tuin

Dronken bestuurder slaat met gezin over de kop en belandt in tuin
Foto: MV - Archief
Loerbeek

Zondagavond is een 48-jarige man uit Montferland onder invloed van alcohol over de kop geslagen met zijn auto.

In de auto zaten ook een vrouw en een kind (tiener). De bestuurder en het kind bleven ongedeerd, de vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Het ongeval vond om 20.00 uur plaats aan de Groot Lobberikweg in Loerbeek. De man had eerst een brievenbus en een container geraakt en sloeg vervolgens over de kop. Via een heg kwam de auto tot stilstand in een tuin, op een paar meter afstand van de bewoner die net aan het werk was in zijn tuin.

De hulpdiensten werden gealarmeerd en kwamen ter plaatse. Alleen de vrouw zat nog in het voertuig en bleek gewond geraakt. Het was snel duidelijk dat de bestuurder onder invloed was. De blaastest bevestigde dit. Op het politiebureau blies hij 815 ug/l, bijna vier keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Voorbeeld hiervan is een verplichte meerdaagse cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer, die de betrokkene ook zelf moet betalen. 

In verband met het feit dat de man onder invloed achter het stuur zat met zijn zoon achterin, heeft de politie ook een zorgmelding opgemaakt voor Veilig Thuis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: