dinsdag, 26. april 2016 - 13:37

Aanhoudingen na ripdeal in Enschede

h
Foto: FlashphotoNL
undefined

Een 22-jarige man uit Enschede werd in de nacht van 23 op 24 december 2015 in zijn woning door meerdere mannen bestolen, mishandeld en gekneveld. De man, woonachtig aan de Espoortstraat had een hennepkwekerij in zijn woning. De man werd beroofd van henneptoppen en twee mobiele telefoons.

Hij kon zichzelf bevrijden uit zijn benarde positie en heeft zich de volgende dag gemeld op het politiebureau in Arnhem. Deze plantage is door de politie ontruimd en vernietigd. De 22-jarige man, eigenaar van de hennepplantage, is op 7 januari hiervoor aangehouden. Hij heeft een verklaring over de hennepplantage afgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar wat er op 24 december omstreeks 1.15 uur allemaal heeft plaatsgevonden. Uit de gegevens die naar boven kwamen tijdens dat onderzoek heeft de politie de 22-jarige man verzocht om toch, maanden later, officieel aangifte te doen van diefstal met geweld en opzettelijk vrijheidsberoving.

Hierop heeft de politie op 12 april 2016 een 53-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw verhuurde de woning aan de 22-jarige man. Op 19 april 2016 werd een 41-jarige man uit Sneek en een 38-jarige man uit Hommerts aangehouden. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de strafbare feiten die op 24 december 2015 tegen de 22-jarige jongen gepleegd zijn. Zij zijn, nadat zij in verzekering waren gesteld en verhoord,  weer in vrijheid gesteld.

De 53-jarige vrouw is op 25 april voor de tweede keer aangehouden omdat er nieuwe belastende informatie tegen haar bij de politie bekend was geworden.
Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):