maandag, 16. mei 2016 - 18:33 Update: 18-05-2016 19:45

'Gezellige' bbq bij voetbalclub in Kerkdriel ontaardt in massale vechtpartij

Potje amateurvoet in Kerkdriel loopt uit op massale vechtpartij
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Kerkdriel

De politie is maandag met meerdere eenheden ingezet om twee vechtende voetbalclubs te scheiden. Zo’n 50 personen gingen met elkaar op de vuist na een voetbalwedstrijd aan de Ipperakkeren in Kerkdriel.

Drie personen raakten gewond en zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. 

Rond 16.30 uur ontstond de vechtpartij tussen een team van Kerkdriel wat aan het bbq-en was en een team uit Dordrecht. Het ging hierbij overigens niet om twee teams die tegen elkaar hadden gespeeld. Wat precies de aanleiding is geweest is niet duidelijk.

Drie gewonden

Tijdens de vechtpartij werd met tafels, stoelen en bierflesjes gegooid. In elk geval 3 personen liepen dusdanige hoofdwonden op dat ze ter plaatse door ambulancepersoneel zijn behandeld. Mogelijk zou er nog een vierde gewonde zijn, die door teamleden zelf zou zijn weggebracht naar het ziekenhuis of naar huis. Hierover bestaat op dit moment nog onduidelijkheid.

Eén aanhouding

De politie in Kerkdriel kreeg ondersteuning van collega’s uit ondermeer Den Bosch en Utrecht. Gezamenlijk lukte het de partijen te scheiden en de rust te doen terugkeren. Alle aanwezigen zijn gesommeerd naar huis toe te gaan. Daaraan gaven zij bijna allemaal gehoor. Eén man uit Dordrecht bleef vervelend doen en agenten beledigen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. 

De politie onderzoekt wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij en wie welke rol in de vechtpartij precies heeft gehad. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: