zondag, 22. mei 2016 - 11:37

Felle brand verwoest woning in Grootegast

Felle brand verwoest woning in Grootegast
Foto: MV
Grootegast

Een felle brand heeft zaterdagaan de Langeweg in Grootegast een woning verwoest. Omstreeks half 10 is de brandweer van Grootegast opgeroepen voor een brand in de garage van de woning. Bij aankomst van de brandweer bleek de woning inmiddels ook al vlam te vatten.

Opschaling

Omdat het vuur snel om zich heen greep heeft de bevelvoerder van het eerste voertuig assistentie gevraagd van de ploegen van Marum, Grijpskerk en Groningen. Zij hebben tevens gezorgd voor de aanvoer van voldoende water vanuit een naastgelegen waterbassin. 

NL-alert

Vanwege de forse rookontwikkeling is vrijwel direct na het ontstaan van de brand een NL-alert verzonden richting de omgeving van Grootegast-Lutjesgast waarin we geadviseerd hebben om ramen en deuren te sluiten. Dit advies hebben we rond de klok van 12 uur opgeheven. 

Opvang

Rond half 12 is het sein brand meester gegeven door de bevelvoerder. De schade aan de woning was aanzienlijk, waarop Bevolkingszorg ter plaatse is gekomen om namens de gemeente te kijken naar opvang voor de bewoners. Deze zijn in eerste instantie door kennissen opgevangen elders in het dorp. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):