vrijdag, 3. juni 2016 - 19:38 Update: 04-06-2016 10:58

Zes gewonden bij gasexplosie in Urk

Grote brand Urk
Foto: Politie helikopter
Explosie verwoest woningen in Urk
Foto: Archief BON ter Illustratie
Urk

Na enkele explosies zijn vrijdagavond drie woningen verwoest aan de Grote Fok op Urk. Door de explosies zijn zes personen gewond geraakt. Eén slachtoffer moest naar een ziekenhuis gebracht worden. De andere liepen lichte verwondingen op.

Direct na de explosies stortte 1 van de woningen in en vatte een tweede vlam en stortte later ook in. De eerste twee rijtjeswoningen van een blok van zes werden totaal vernield door de brand. Een derde liep zware rook- en waterschade op. Bij de explosie zijn zes mensen gewond geraakt. Eén slachtoffer moest naar een ziekenhuis gebracht worden​. 

De gasexplosie houdt mogelijk verband met werkzaamheden in de buurt van de woningen. Volgens de website Het Urkerland werden de woningen gelucht vanwege een sterke gaslucht en waren bewoners in afwachting van monteurs. De brandweer zette meerdere voertuigen in om de brand te blussen. Nutsbedrijf Liander heeft het gas kunnen afsluiten. De brandweer heeft toen de puinhopen die overgebleven waren doorzocht en geen verdere slachtoffers aangetroffen. Door wegwerkzaamheden in de buurt hadden hulpverleners grote moeite om ter plaatse te komen.  

Opvang

Alle bewoners in een gebied van 200 meter werden geëvacueerd. De meeste bewoners konden later die avond naar hun woning terug. Voor wie dat niet kon, is opvang geregeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):