dinsdag, 7. juni 2016 - 18:33 Update: 08-06-2016 8:44

Onderzoek naar 'slapende' IS-cel Nijmegen

Onderzoek naar 'slapende' IS-cel Nijmegen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen/Den Haag

Minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid heeft dinsdag in de Tweede Kamer tijdens het vragenuurtje aangegeven dat er een onderzoek loopt naar een mogelijk slapende IS-terreurcel die in een asielopvang in Nijmegen zou hebben gezeten.

Volgens de NOS zou het gaan om de tijdelijke asielzoekersopvang Heumensoord die inmiddels al weer is gesloten. Het onderzoek dat justitie nu doet is naar aanleiding van verklaringen van Saleh A. tegenover de Franse politie die volgens Le Monde zou hebben verklaard dat een aantal mannen die op Heumensoord verbleven zouden behoren tot een slapende terreurcel van IS.

Deze mannen zouden volgens Saleh A. deel uitmaken van een grotere groep, waarvan de politie vorige week in Düsseldorf drie mannen heeft gearresteerd omdat zij een aanslag beraamden. 

Onderzoek AIVD en politie

Volgens Van der Steur zouden de Nederlandse inlichtingendiensten en de Duitse inlichtingendiensten door de Franse autoriteiten op de hoogte zijn gesteld. De AIVD en de politie zijn vervolgens een onderzoek gestart waar de minister op dit moment nog geen mededelingen over kan doen omdat het nog lopende is. 

Categorie:
Provincie: