donderdag, 9. juni 2016 - 11:43 Update: 09-06-2016 11:57

Man lokt kinderen met snoepje en pleegt schennis in bos van Nunspeet

Man lokt kinderen met snoepje en pleegt schennis in bos van Nunspeet
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nunspeet

Nunspeet In de bossen bij Nunspeet heeft een nog onbekende man zaterdag 28 mei schennis gepleegd bij twee 10-jarige kinderen. Dat gebeurde in het bos aan de Sportlaan, nabij het cross- en trialterrein.

De man sprak twee jongens aan en vroeg de weg naar en bepaalde plek in het bos. De jongens liepen mee met de man, die een praatje aanknoopte met de jongens, hen een snoepje gaf en op enig moment ook zijn geslachtsdeel aan hen liet zien. De man heeft de kinderen niet aangeraakt, aldus de politie. De ouders van de kinderen hebben direct de politie ingeschakeld. De politie is direct een zoekactie gestart, maar troffen de man niet meer aan. Ook is er een Burgernetactie uitgegaan over de man. Hij is die middag niet meer aangetroffen.

Signalement

Het ging om een blanke man van naar schatting tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij heeft kalend of heel kort geschoren grijzig haar, een stoppelbaardje rond zijn mond, blauwe ogen en de man sprak goed en accentloos Nederlands. Hij droeg zaterdag een blauw shirt met korte mouwen en witte letters op de voorzijde, een beige lange broek met grote zakken, een zwarte rugtas op de rug en donkerblauwe Nike schoenen met lichtgroen Nike logo. De man had een gewone herenfiets met dunne banden en een bagagedrager bij zich. Het frame was grijs/wit met blauwe letters en had ook een blauwe stang onder het zadel.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de twee 10-jarige jongens (die ook allebei een fiets bij zich hadden) ter hoogte van de Eekhoorntjesbrug, terwijl de onbekende man met zijn fiets met hen meeliep, twee hondeneigenaren hebben gezien. Exact tijdstip is niet bekend, in ieder geval zal dit tussen 13.00 en 15.30 uur geweest zijn. De politie wil graag met deze hondenbezitters spreken omdat ze mogelijk meer kunnen vertellen over de man die met de jongens meeliep.

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: