maandag, 13. juni 2016 - 17:27 Update: 13-06-2016 20:40

Apeldoorner (64) pleegde langere periode ontucht met dochters

Apeldoorner (64) pleegde over langere periode ontucht met dochters
Foto: Archief EHF
Zutphen/Apeldoorn

De rechtbank heeft maandag een 64-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld voor het plegen van ontucht met zijn 2 minderjarige dochters. 'Hij kreeg een gevangenisstraf van 14 maanden waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd', zo meldt de rechtbank maandag..

Kwetsbaar

Volgens de rechtbank heeft de Apeldoorner over een langere periode ontucht gepleegd met zijn beide kinderen. Zij konden door de beperkte ontwikkeling van hun geestvermogens geen weerstand bieden. De man is ernstig over de schreef gegaan. Hij heeft misbruik gemaakt van het feit dat zijn kinderen kwetsbaar zijn en daarom meer bescherming nodig hebben dan andere kinderen.  

Hierdoor heeft hij een ernstige inbreuk gemaakt op de privacy van zijn dochters. Bovendien heeft hij het vertrouwen dat zijn dochters vanzelfsprekend in hem als vader mochten hebben, ernstig beschaamd. Dit rekent de rechtbank hem zwaar aan.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf hangt een proeftijd van 5 jaar. Ook zijn er bijzondere voorwaarden aan de straf verbonden. Zo moet de man zich laten begeleiden door de reclassering en meewerken aan de behandeling van zijn problematiek. Tot slot mag de man op geen enkele manier contact hebben met zijn dochters.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):