woensdag, 15. juni 2016 - 21:52

OM eist 8 jaar gevangenisstraf voor schietpartij Medoclaan

OM eist 8 jaar gevangenisstraf voor schietpartij Medoclaan
Foto: archief
Eindhoven

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen drie mannen die terecht staan voor een poging medeplegen doodslag.

Op zaterdag 4 oktober 2014 worden buurtbewoners van een rustige buurt in Eindhoven opgeschrikt door meerdere harde knallen achter elkaar. Ouders raken in paniek, mensen die buiten in de tuin genieten van het lekkere weer vluchten naar binnen.

Schietpartij

Het blijkt te gaan om een schietpartij bij de Medoclaan 17. Dankzij de hoogwaardige camera’s die opgehangen zijn rondom het huis, heeft iedereen de beelden van de schietpartij kunnen zien. De beelden zijn meerdere malen getoond in verschillende opsporingsprogramma’s. Op de beelden is te zien dat de 26-jarige verdachte uit Eindhoven als eerst uit de zwarte Audi stapt. Hij belt vervolgens aan bij de villa, waarna twee mannen de woning uitkomen. Vervolgens stappen de 26-jarige man uit Rotterdam en de 40-jarige man uit Enschede ook uit de zwarte auto.

Op het moment dat de twee mannen die uit de woning kwamen weg willen lopen en met hun rug toe naar de verdachten staan komt de 26-jarige Rotterdammer met een vuurwapen in zijn hand de poort binnen, laadt het vuurwapen door en loopt op de twee mannen uit de woning af. Hij wordt direct gevolgd door zijn twee medeverdachten, waarbij de 40-jarige man ook een vuurwapen in zijn hand heeft. Vervolgens wordt er over een weer geschoten, waarna de verdachten weer de auto in gaan en op hoge snelheid wegrijden bij de villa.

Wapens

Het OM vindt dat voor alle drie de verdachten sprake is van medeplegen van een poging tot doodslag. “Zoals bekend hebben verdachten met elkaar besproken dat er een conflict was. Zij hebben kennelijk gezamenlijk afgesproken naar de Medoclaan te gaan, voorzien van kogelvrije vesten en wapens.”

Op 22 juni moeten de twee mensen die in de villa aanwezig waren  voorkomen. Een van de verdachten staat dan terecht voor medeplegen poging doodslag, de andere verdachte moet voorkomen vanwege het bezit van patroonmagazijn en munitie. Daarnaast moeten zij beide voorkomen voor een diefstal met geweld.

Categorie:
Provincie: