woensdag, 22. juni 2016 - 10:47 Update: 22-06-2016 11:17

Wraak mogelijk motief voor ingooien woningruit door Almeerse reljeugd

Wraak mogelijk motief voor ingooien woningruit door Almeerse reljeugd
Foto: Archief FBF
Almere

In de afgelopen week zijn er twee ramen aan diggelen gegaan bij inwoners van de Kruidenwijk in Almere.

Zeer waarschijnlijk gaat het bij één van de gevallen om  een wraakactie  tegen de bewoner. De man bood hulp bij de arrestatie van één van de verdachte jongens die busruiten ingooiden. Dit heeft een woordvoerster van de politie tegenover de Telegraaf bevestigd, zo schrijft de krant. De bewoner heeft zich daarna gewend tot de politie en de Telegraaf omdat hij vreesde voor zijn veiligheid in zijn eigen woning. Politiewoordvoerster tegen de krant: 'Een dag later is inderdaad een steen door de ruiten gevlogen, maar bij de buren van de man. Daar is ook aangifte van gedaan.'

De Almeerder is ervan overtuigd dat de steen zijn ruit had moeten raken. Een wraakactie. De man die anoniem wil blijven zegt in de krant: 'De steen was voor mij bedoeld, maar kwam bij de buren terecht.Ik heb uiteindelijk die gast overmeesterd. Gevolg is dat ik nu dertig man achter mij aan heb die wraak zweren. Ik zit nu elke avond beneden te wachten, want heb het gevoel dat ze alsnog naar mijn huis komen.' De politie heeft geen signalement van de daders.

Afgelopen zondag vond er een zelfde incident plaats aan de Zuringstraat in Almere. Toen hebben bewoners wel jongeren zen wegrennen. Het zou gaan om drie verdachten van wie de politie nu wel een signalement heeft.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: