woensdag, 29. juni 2016 - 17:03 Update: 29-06-2016 17:57

'Jongen uit Almelo (17) geen slachtoffer van mishandeling'

'Jongen uit Almelo (17) geen slachtoffer van mishandeling'
Foto: Archief EHF
Geesteren

Begin juni deed een 17-jarige jongen uit Almelo aangifte van discriminatie en mishandeling op de kermis in Geesteren in Overijssel.

De aangifte blijkt niet te kloppen, zo concludeert de politie uit onderzoek. De jongen is wel uitgescholden, maar niet mishandeld. De verwondingen  aan zijn gezicht zouden zijn ontstaan door een val met zijn fiets. Hou zou flink aangeschoten zijn geweest. Dit meldt RTV Oost woensdag. De jongen zou vanwege een misverstand om een paar biertjes ruzie hebben gekregen met een grote groep. de groep bestond uit vooral dronken cafébezoekers die racistische opmerkingen naar hem maakte. Volgens de jongen kreeg hij klappen in zijn gezicht, toen hij had gevraagd of ze wilden stoppen. Bij de aanval moest vooral zijn  gebit het ontgelden, dat zwaar beschadigd raakte.

De politie zegt dat er inderdaad een incident is geweest, wat ontstond toen de jongen flessen drank had weggenomen bij het café. Daarna is er over en weer getrokken, maar niemand raakte gewond.De jongen raakte pas gewond toen hij ergens anders dronken van zijn fiets viel. Aan RTL Nieuws laat hij weten dat hij het optreden van de politie intimiderend vonden het er niet mee eens is. .'Ik ben het niet eens met de conclusie van de politie. De getuigen beschermen elkaar. Ik heb alleen letsel in mijn gezicht en verder geen kras of schade aan mijn fiets, die stond ergens anders en zij hebben mij niet zien fietsen.'

De broer van de 17-jarige jongen zette  foto's van de verwondingen op Facebook en riep getuigen op om zich te melden. Hij noemt het bericht van de politie dat zijn broertje de mishandeling verzon klinkklare onzin en zet vraagtekens bij het politieonderzoek. Zo vindt hij het raar dat iemand die van de fiets gevallen is alleen verwondingen heeft aan zijn tanden en mond maar niks aan zijn handen, ellebogen en knieën.