zondag, 3. juli 2016 - 11:46

Vier aanhoudingen na busincidenten in Almere

Vier aanhoudingen na busincidenten in Almere
Foto: fbf
Almere

De politie in Almere doet onderzoek naar drie nieuwe incidenten die plaatsvonden in en rond het busvervoer van Almere.

De politie heeft de afgelopen weken extra personeel ingezet en gesurveilleerd in verband met de incidenten in en om het busvervoer in Almere. Van alle zaken werd door vervoersmaatschappij Connexxion aangifte gedaan. Inmiddels heeft dat geresulteerd in zeven aanhoudingen. De recherche heeft de zaken in behandeling en sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachte van de overval op de Oldewierde zit nog vast. De andere aangehouden personen zijn heengezonden met een boete of een dagvaarding, waarbij ze zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Op zaterdag 2 juli hield de recherche vier verdachten aan. Zij worden verdacht van het vernielen van een abri aan het Haydnplantsoen dat vrijdag 1 juli plaats vond. De recherche kwam de vier op het spoor na getuigenverklaringen. De vier, meisjes van 15 en 16 jaar uit Almere, werden aangehouden en verhoord op het politiebureau. Na verhoor werden zij met proces-verbaal heengezonden.

Op vrijdag 1 juli kregen twee jongens een bekeuring van €320 per persoon in de Wierden. De twee hadden ervoor gezorgd dat de deuren van de bus niet meer open en dicht konden. Na enige tijd was het probleem verholpen en kon de bus weer rijden. Connexxion zal de aangehouden meisjes en de beboete jongens ook civielrechtelijk aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

De recherche zet het onderzoek naar de overige incidenten voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: