dinsdag, 12. juli 2016 - 17:44

D66 Arnhem wil ook genderneutrale toiletten

D66 Arnhem wil ook genderneutrale toiletten
Foto: Archief EHF
Arnhem

In navolging van Utrecht en New York wil D66 ook in Arnhem genderneutrale toiletten, te beginnen op het stadhuis. Raadslid Suzan Kemperman: “Het stadhuis zou een veilige en welkome plek moeten zijn voor alle bezoekers én medewerkers, ongeacht of je je man, vrouw, allebei of geen van beiden voelt”.

Voor sommigen is de keuze tussen het mannen- of vrouwentoilet een dagelijks issue. Zij voelen zich niet prettig bij de hokjes man/vrouw of zijn in transitie en hebben een lichaam wat (nog) niet bij hun gender past. Daar waar seksescheiding zo’n nadrukkelijke rol speelt kunnen zij zich ongemakkelijk of zelfs onveilig voelen.

Onnodige segregatie

Bijna 4% van de Nederlanders zou volgens onderzoek genderambivalent zijn. “In Arnhem is dat een groep van ruim 6.000 mensen”, rekent Kemperman voor. Een deel van hen voelt zich niet prettig in gescheiden toiletten. “Dit is niet nodig”, stelt Kemperman. “Bij toiletten voor gehandicapten, in de trein of gewoon bij je thuis wordt geen onderscheid gemaakt tussen geslacht. Daar is het al gewoon ingeburgerd.”

Categorie:
Provincie: