donderdag, 14. juli 2016 - 8:26 Update: 14-07-2016 10:47

Criminelen klappen met 200 kilometer in vangrail op A2

A2 bij knooppunt Deil uren dicht na ongeval
Foto: Archief FBF
Deil

In de nacht van woensdag op donderdag, rond de klok van 02.00 uur, is een auto met hoge snelheid op de A2, ter hoogte van de afrit Waardenburg en Haaften gecrasht en in brand gevlogen.

De A2 en de A15 zijn tot 06.00 uur gedeeltelijk afgesloten geweest. De inzittenden zijn de auto uitgekomen en op de vlucht geslagen. Er werd meteen een zoekactie opgezet waarbij ook gebruik is gemaakt van de politiehelikopter.

Volgens een getuige zou er sprake zijn van drie inzittenden waarvan er één gewond was en niet zelf kon lopen. Er zou iemand bij de gecrashte auto hebben stilgestaan. Als deze persoon zich herkent in dit verhaal meldt u zich dan bij de politie. 

Een eerste onderzoek van de verkeersongevallen analyse (VOA), laat zien dat de auto met zeer hoge snelheid reed, een klapband kreeg en toen tegen de vangrail is gebotst. Vervolgens is de auto nog zo’n 300 meter doorgeschoven en vervolgens op de linker rijstrook tot stilstand gekomen. Kort daarna vloog de auto in brand. De inzittenden sloegen op de vlucht. 

In de auto trof de politie gasflessen en inbrekersmateriaal aan. De politie is enkele uren bezig geweest met het onderzoek ter plaatse. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien te hebben. 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: