woensdag, 20. juli 2016 - 14:47 Update: 20-07-2016 17:18

Files rond intocht Vierdaagse Nijmegen

Files rond intocht Vierdaagse Nijmegen
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De ANWB verwacht vrijdag 22 juli files rond een aantal grote evenementen, waaronder de slotdag van de Vierdaagse van Nijmegen en de Zwarte Cross.

In de regio Zuid begint vrijdag 22 juli de zomervakantie. Voor de regio Midden begint de drieweekse bouwvak. Daarom zal het al vanaf het middaguur druk worden op de snelwegen in het midden en zuiden van het land, waarschuwt de ANWB. De drukte begint al in de loop van de ochtend en houdt aan tot in de middag.

Het vakantieverkeer rond de Gelderse steden moet vrijdagmiddag extra oponthoud incalculeren vanwege de slotdag van de Vierdaagse & de Zomerfeesten. De feestelijke intocht op de Via Gladiola trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar Nijmegen. Files zijn vooral mogelijk op de A50, A73 en de N325.

In de Achterhoek trekt de Zwarte Cross veel publiek. Vorig jaar kwamen er bijna 200.000 mensen op het driedaagse festival af. De smalle wegen rond de Gelderse gemeente zien dit weekend meer auto’s dan in de rest van het jaar. De organisatie adviseert bezoekers om de navigatie uit te zetten en om vanaf de N18 de gele borden P Evenement te volgen.

In Tilburg begint dit weekend de jaarlijkse Kermis. Vooral op maandag 25 juli wordt het enorm druk in de Brabantse stad. Het is dan Roze Maandag. 

Categorie:
Provincie: