donderdag, 21. juli 2016 - 9:05 Update: 21-07-2016 18:58

20e editie Zwarte Cross van start gegaan

20e editie Zwarte Cross van start gegaan
Foto: Jelle van den Berg
Lichtenvoorde

De 20e editie van festival Zwarte Cross is van start gegaan. Vanochtend vroeg hebben de eerste bezoekers het campingfeestterrein bezet in het Gelderse Lichtenvoorde.

Het festival trekt jong- en oud. Vorig jaar kwamen bijna 200.000 bezoekers af op het 'gejank' van motoren alsmede gitaren. Dit jaar staan meer dan 150 muziekacts op 31 verschillende podia, onder wie Kensington, Kenny B., Douwe Bob, Miss Montreal, De Staat, Typhoon en John Coffey. Maar ook te gast zijn de in Rusland politiek omstreden Russische protestpunkband Pussy Riot.

De motorcrossbaan is opnieuw het decor van allerlei spectaculaire crosswedstrijden en het toneel van bezoekers die hun zelfgebouwde voertuig showen in een 'kampioenschap'. Voor volgend jaar worden er voor het eerst de officiële Open Nederlands Motorcross kampioenschappen georganiseerd, zo maakte de organisatoren eerder deze week bekend.  

Twintig jaar Zwarte Cross

De Zwarte Cross werd voor het eerst in 1997 georganiseerd door Jovink en de Voederbietels, de band van Jolink en Lovink. In 20 jaar is het festival uitgegroeid tot een legendarisch weekend feest. 

Categorie:
Provincie: