woensdag, 3. augustus 2016 - 17:51 Update: 03-08-2016 18:07

Meisjes die agent te lijf gingen op kermis aangehouden

Meisjes die agent te lijf gingen op kermis aangehouden
Foto: Archief EHF
Hengelo

Dinsdag heeft de politie twee meisjes van 16 en 18 jaar uit Hengelo aangehouden die twee weken geleden op de kermis in hun woonplaats een agent te lijf zijn gegaan. Dit meldt de politie woensdag.

'Dit gebeurde bij een uit de hand gelopen situatie tussen de politie en een groep jongeren. Twee politiemensen zijn hierbij gewond geraakt', aldus de politie.

Drugsdealen

Agenten waren op woensdagavond 13 juli aan het werk op de kermis in Hengelo toen zijn informatie binnenkregen dat er iemand mogelijk drugs aan het dealen zou zijn. De twee dienders troffen deze bewuste persoon aan op de Markstraat en hielden hem staande. 

De vriendengroep van deze jongen, begon zich direct vervelend te gedragen in de richting van de agenten en er werden diverse beledigingen geuit. De agenten konden daardoor hun werk niet goed doen. De groep werd meerdere keren gevorderd weg te gaan. Eén lid van de groep bleef echter terugkomen om de agenten te hinderen in hun werk. 

Escalatie

Toen zij ook hem wilde staande houden en hem om zijn legitimatie vroegen, escaleerde de situatie nog verder. De meisjes van 16 en 18 jaar gingen vervolgens één van de agenten te lijf. De andere agent moest zijn collega te hulp schieten.

Huisartsenpost

De twee agenten, die inmiddels werden bijgestaan door collega’s waardoor de situatie weer onder controle raakte, zijn nog dezelfde avond naar de huisartsenpost gegaan om zich aan hun verwondingen te laten behandelen. 

De politie heeft die avond in totaal 3 leden uit de betreffende groep aangehouden wegens belediging van de agenten. De meisjes uit Hengelo zijn, na onderzoek, dinsdag buiten heterdaad aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: