vrijdag, 5. augustus 2016 - 10:34 Update: 05-08-2016 22:36

Motorrijder uit Arnhem (25) komt om het leven na botsing met auto

Motorrijder (25) komt om bij aanrijding
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Donderdagmiddag is een 25-jarige inwoner van Arnhem om het leven gekomen toen hij op zijn motor in botsing kwam met een auto bestuurd door een 28-jarige inwoner van Nieuwegein. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

'De 25-jarige motorrijder raakte bij de aanrijding ernstig gewond en is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Voor het ongeval werd ook een traumaheli ingezet', aldus de politie.

Het ongeval vond plaats op de kruising Groesbeekseweg en de D’Almarasweg in Nijmegen. De vermoedelijke toedracht zou zijn dat de motorrijder stond te wachten voor het verkeerslicht en uit de richting van de Nijmeegsebaan kwam. 

Geen voorrang

Toen de 25-jarige Arnhemmer groen licht kreeg wilde hij linksaf de D’Almarasweg inrijden en gaf daarbij geen voorrang aan de 28-jarige bestuurder van de auto die hem tegemoet kwam rijden. 

Getuigen

Diverse mensen waren getuigen van het ongeval. De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de feitelijke toedracht van het ongeval. Tijdens het onderzoek ter plaatse is de weg gedeeltelijk afgesloten geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: