vrijdag, 5. augustus 2016 - 20:44 Update: 06-08-2016 9:24

Buschauffeur ontslagen na slaan passagier

Buschauffeur ontslagen na slaan passagier
Foto: Archief EHF
Almere

Een buschauffeur van Connexxion is donderdag op staande voet ontslagen toen hij die middag een vrouwelijke passagier heeft geslagen. Dat heeft een woordvoerder van Connexxion laten weten, zo schrijft Omroep Flevoland.

De vrouw kreeg klappen nadat in Almere Poort een gesprek uit de hand gelopen was. De chauffeur had haar bij het instappen streng aangesproken, omdat ze met eten en drinken in de bus kwam. Toen de vrouw de bus verliet, had zij commentaar op het gedrag van de buschauffeur. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de chauffeur drinken over zich heen kreeg. Toen de vrouw daarna de bus uitliep, ging de chauffeur haar achterna. Volgens een getuige heeft de man haar eerst geschopt en heeft hij nog een paar keer op haar ingeslagen toen zij op de grond lag, aldus de omroep. De vrouw zou daarbij gewond zijn geraakt.

Na het incident werd de vrouw door omstanders geholpen en kon zij op het trapje van de bus wachten op de politie. Een woordvoerder van Connexxion laat aan Omroep Flevoland weten dat zowel de vrouw als de chauffeur zich hebben misdragen en dat de vrouw niet vrij te pleiten is. Maar: 'Maar de chauffeur heeft geslagen, en dat betekent ontslag.'

Categorie:
Provincie: