dinsdag, 9. augustus 2016 - 17:41 Update: 09-08-2016 21:49

Docent en stagebegeleider (25) uit Nijmegen veroordeeld voor plegen van ontuchtige handelingen

 Nijmeegse docent beloofde studente een voldoende voor foto van ontblote buik
Foto: Archief EHF
Arnhem/Nijmegen

Een 25-jarige man uit Nijmegen is door de rechtbank veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen als docent en stagebegeleider. 'Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 200 dagen - waarvan 199 dagen voorwaardelijk - en een werkstraf van 240 uur opgelegd', zo meldt de rechtbank Arnhem dinsdag.

Voldoende voor stage in ruil voor foto

De man liet zijn geslachtsdeel betasten door een 16-jarige leerling.  Daarnaast probeerde hij 1 van zijn andere leerlingen - ook 16 jaar - door mentale druk te dwingen om via WhatsApp een foto van haar ontblote buik aan hem toe te sturen. Zij zou dan een voldoende voor haar stage krijgen.

Behoeden voor grensoverschrijdend gedrag

De rechtbank rekent het de man aan dat hij zich niet bekommerd om de impact die zijn handelen op de jonge slachtoffers heeft gehad. De slachtoffers waren aan de zorg van de man toevertrouwd en zouden zich bij hem veilig moeten kunnen voelen. De Nijmegenaar had zijn leerlingen juist voor grensoverschrijdend gedrag horen te behoeden.

Beroepsverbod

Kijkend naar de aard en ernst van de feiten heeft de rechtbank aan de voorwaardelijke celstraf een aantal voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering en moet hij een behandeling ondergaan. Ook mag de docent tijdens zijn 3 jaar durende proeftijd niet zijn beroep uitoefenen. Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 750 euro betalen aan één van de slachtoffers.

Categorie:
Provincie: