zondag, 21. augustus 2016 - 14:04 Update: 21-08-2016 14:04

Twee gewonden na steekpartij, politie houdt twee mannen aan

Twee gewonden na steekpartij, politie houdt twee mannen aan
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

In de vroege ochtend van zondag 21 augustus kregen agenten de melding van een opstootje op de Marktstraat. Dit meldt de politie zondag.

'Agenten waren snel ter plaatse en troffen twee slachtoffers van een steekincident. Door snel handelen van de politie konden even verderop twee verdachten worden aangehouden', aldus de politie.

Rond 5.40 uur kregen politieagenten van de horecadienst een melding van een opstootje op de hoek Marktstraat met de Noorderhagen. In Enschede bekend als de kruising “De Graaf”. Ter plaatse zagen zij twee gewonde personen. 

Eén van hen bloedde in de halsstreek en de ander aan de armen. Na aanspreken werden zij meteen gewezen op twee jongemannen die er lopend vandoor waren gegaan. Zij zouden hiervoor verantwoordelijk zijn. 

Twee aanhoudingen

Even verderop konden de twee als verdacht van zware mishandeling dan wel poging doodslag worden aangehouden. Eén van de verdachte verzette zich hierbij hevig. De verdachten zijn 22 -en 24 jaar en afkomstig uit Enschede. Ze zijn voor onderzoek ingesloten op het arrestantencomplex in Borne.

Ziekenhuis

De slachtoffers zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Betreft een 18-jarige man en een 16-jarige jonge vrouw uit Enschede. Naar omstandigheden maken zijn het goed. Ze konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politie heeft in de loop van de ochtend op de plaats delict forensisch onderzoek verricht. De recherche doet nader onderzoek naar de toedracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: