maandag, 29. augustus 2016 - 18:15 Update: 29-08-2016 18:20

Man (36) aangehouden met wapens en vuurwerk na internetfilmpjes

Man (36) aangehouden met wapens en vuurwerk na internetfilmpjes
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Vaassen

Eind vorige week heeft de politie in Vaassen een 36-jarige man uit Vaassen aangehouden wegens illegaal wapenbezit. Ook trof de politie in zijn berging een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Dit meldt de politie maandag.

De politie was getipt op filmpjes die de man zelf op internet zette. In enkele filmpjes was bijvoorbeeld te zien dat de man kinderen uit zijn buurt onder andere met een balletjespistool liet spelen, en dat hij illegaal vuurwerk afstak. De wapens waar de kinderen mee speelden zagen eruit als echte vuurwapens.

Wapens en patronen

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de man en heeft hem donderdagochtend thuis aangehouden. In zijn woning trof de politie drie illegale wapens aan; een airsoftwapen (balletjespistool) en twee gasalarmpistolen. Ook trof de politie een doos lege patronen aan, wat ook in strijd is met de wet wapens en munitie. De wapens en patronen zijn in beslag genomen.

Zelfgemaakt explosief

In de berging van de man trof de politie meerdere kilo’s illegaal vuurwerk aan, waaronder cobra’s, nitraatbommen en strijkers. Een deskundige van de politie kwam ter plaatse om het vuurwerk te beoordelen en op zijn advies is de EODD opgeroepen om een bepaald zelfgemaakt explosief veilig af te voeren.

De 36-jarige man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en vrijdag eind van de dag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: