vrijdag, 2. september 2016 - 13:13 Update: 02-09-2016 13:15

Automobilist overleden na vrachtwagen door vangrail

Automobilist overleden na vrachtwagen door vangrail
Foto: Archief EHF
Arnhem

Bij een ernstig ongeval op de A12/A50 is vrijdagochtend een automobilist om het leven gekomen nadat de auto waar hij in reed geraakt werd door een vrachtwagen met oplegger die door de vangrail in de middenberm is geschoten. Dit meldt de politie vrijdag.

Het ongeval gebeurde net voorbij knooppunt Grijsoord, even voor 10.30 uur vanochtend. De vrachtwagenchauffeur reed richting Rotterdam toen hij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, door de vangrail in de middenberm heen reed, en daarna de rijbaan met tegemoetkomend verkeer op schoot.

Op die rijbaan reed op dat moment een echtpaar in hun auto. De vrachtwagen raakte de auto van het echtpaar, schoot verder de weg over en kwam in de beboste berm aan de overkant tot stilstand. Ook de auto van het echtpaar kwam in deze berm tot stilstand.

Overleden

De automobilist zat bekneld in zijn voertuig en is ter plekke overleden. Zijn vrouw, en de vrachtwagenchauffeur, lijken alleen lichte verwondingen te hebben opgelopen en zijn beide ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is op dit moment bezig met het informeren van de familie van het echtpaar. Pas daarna maakt de politie hun leeftijden en woonplaats bekend.

De weg is ter plekke nog enkele uren afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden en het onderzoek van de Verkeersongevallendienst van de politie. Er is een omleiding ingesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: