zaterdag, 3. september 2016 - 15:52 Update: 03-09-2016 19:15

Zeven gewonden door auto die door rood reed en daarna personenauto ramde

Zeven gewonden na door rood licht rijden en rammen auto
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Bij een ernstig verkeersongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Nijmegen 7 personen gewond geraakt nadat een auto door rood reed en een personenauto op de kruising ramde. Dit meldt de politie zaterdag.

Het ernstige verkeersincident gebeurde op de kruising van de Weg door Jonkerbos en de Burgemeester Daleslaan rond 02.15 uur. Een naar later bleek 28-jarige Nijmegenaar reed met zeer hoge snelheid door rood licht en ramde een auto die vanaf links het kruispunt opreed. Politie, brandweer en ambulancedienst rukten massaal uit voor de nodige hulpverlening en onderzoek. 7 personen raakten gewond.

Negeren stopteken

Surveillerende agenten werden op de Weg door Jonkerbos met zeer hoge snelheid voorbij gereden door een auto komend vanuit de richting Hatertseweg. De agenten reden achter deze auto aan en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde dit en verhoogde zijn snelheid. 

Op de kruising met de Burgemeester Daleslaan negeerde hij het rode verkeerslicht en reed een auto, die vanaf de linkerzijde de kruising overstak om rechtdoor de Daleslaan in te rijden, aan in de flank. Eén auto kwam door de klap op de middengeleider terecht, de ander in de berm.

Uit voertuig 'geknipt'

De hulpverlening was snel ter plaatse. In de auto die bestuurd werd door de verdachte vielen vijf gewonden, in de geramde auto twee. De bijrijder van die auto is door de brandweer uit het voertuig 'geknipt' en gestabiliseerd. 

Alle gewonden, inclusief de verdachte, zijn naar twee verschillende ziekenhuizen in Nijmegen overgebracht. De overige zes gewonden zijn allen afkomstig uit Nijmegen. Het zijn twee vrouwen en vier mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot en met 57 jaar.

Onder invloed

Agenten roken bij de 28-jarige een alcohollucht en hij sprak onsamenhangend; de bestuurder verklaarde zelf alcohol genuttigd te hebben. Er is bloed bij hem afgenomen voor het onderzoek naar rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingevorderd. 

De Nijmegenaar is als verdachte aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag, het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid met letsel als gevolg en rijden onder invloed. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, rijden door rood en overschrijding van de maximum snelheid.

Specialisten van de afdeling Verkeersongevallenanalyse kwamen ter plaatse voor technisch (sporen)onderzoek naar de toedracht. Beide auto's zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Het politieonderzoek is nog volop gaande.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: