maandag, 5. september 2016 - 19:30 Update: 05-09-2016 20:02

Wethouder Mark Sandmann opent vernieuwde wielerbaan

Wethouder Mark Sandmann opent vernieuwde wielerbaan
Foto: Copyright Omnisport
Apeldoorn

De vernieuwde wielerbaan van Omnisport Apeldoorn is vanochtend officieel geopend en in gebruik genomen. In aanwezigheid van diverse bestuurders, partners en de kernploeg van het baanwielrennen, is de wielerbaan vol enthousiasme getest en werd er direct een officieus ronderecord gereden.

Prachtig resultaat

De opening vond plaats op het middenterrein van de Wieler- en Atletiekhal in de vorm van een ontbijtsessie. Vestigingsmanager Toni Denneboom was als gastheer trots op deze mijlpaal: "De afgelopen anderhalf jaar hebben we hard gewerkt aan de realisatie van deze baan, die ook veel betekent voor de stad en regio Apeldoorn. Niet alleen voor de topsport, maar zeker ook voor de breedtesport."
Dit wordt ook beaamd door wethouder Mark Sandmann (Vastgoed & Accommodaties): “Vanaf het begin zijn er intensieve gesprekken gevoerd met onder meer de gemeente, provincie, KNWU, NOC-NSF en Libéma. Ondanks de soms verschillende belangen is het toch gelukt om samen te werken naar dit prachtige resultaat.”

Vertrouwen

Hans van Bon (coördinator baanwielrennen bij De Adelaar) keek alvast met vertrouwen naar de toekomst: “Met een goed gevulde agenda wordt de baan de komende maanden intensief gebruikt, zowel door de breedte- als topsport.” Ook wethouder Sport Nathan Stukker benadrukte het belang van de wielerbaan. “Omnisport Apeldoorn is voor de gemeente en regio een belangrijke asset, zoals ze dat met een mooi woord noemen. Vooral als het gaat om citymarketing en de relatie met fietsen. In de buitenlucht hebben we de prachtige Veluwe, als binnenlocatie Omnisport Apeldoorn.“ Bij dit laatste sloot Jan Markink, gedeputeerde Sport bij de provincie Gelderland, zich aan. Hij vervolgt: “Als provincie timmeren we stevig aan de weg op wielervlak. Met de start van de Giro d’Italia hebben we natuurlijk een geweldig evenement gehad met ruim 600.000 bezoekers. Deze nieuwe baan is absoluut een belangrijke impuls voor de provincie." Burgemeester John Berends stak ook zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Echt chapeau dat de nieuwe baan er zo bij ligt. Ik ben erg benieuwd naar de supersnelle tijden.” 

Officieus ronderecord

Uiteraard moest de snelheid van de baan direct getest worden, en met succes. Onder grootse aanmoedigingen van o.a. Elis Ligtlee en Matthijs Büchli (die beide in het zonnetje werden gezet voor hun Olympische prestaties in Rio de Janeiro), beet Roy van den Berg het spits af met een 200 sprint met vliegende start. Met een officieus ronderecord van 10.258 seconden toonde hij aan dat er veel moois mogelijk is.

Interland nieuwelingen

Aankomend weekend kunnen de verwachtingen verder waargemaakt worden. Dan vindt namelijk de eerste internationale wedstrijd op de nieuwe baan plaats, een interland voor nieuwelingen. Dit evenement, met wielrenners uit Nederland, België en Duitsland is een aanloopevent voor de Wereldbekerwedstrijden in november van dit jaar. En naar dat laatste kijkt Elis Ligtlee ook uit: “Geweldig dat we hier voortaan weer terecht kunnen voor onze trainingen en kunnen toewerken naar deze wedstrijden.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):