zondag, 11. september 2016 - 23:16 Update: 11-09-2016 23:17

Veel commotie en waarschuwingsschot na dreiging verwarde man

Veel commotie en waarschuwingsschot na dreiging verwarde man
Foto: fbf
Borculo

Een verwarde man heeft zondagavond veel commotie veroorzaakt in Borculo. De man wordt er van verdacht dat hij voor een dreigende situatie zorgde in de Heerlijkheidstraat en omgeving. De politie heeft uiteindelijk een waarschuwingsschot gelost en pepperspray gebruikt om de man aan te houden.

Rond kwart over zeven kwam de melding binnen dat een man met een mes dreigde in het huis waar hij woont. Toen de politie ter plaatse kwam sloot hij zich op en dreigde zichzelf in brand te steken. Om de veiligheid van de rest van de buurt te waarborgen heeft de politie samen met de andere hulpdiensten meteen opgeschaald

Uit het raam

Ongeveer een half uur na de eerste melding sprong de verdachte vanaf de eerste verdieping uit het raam, en vluchtte met het mes. Agenten zetten de achtervolging in door de wijk. De verdachte is bij zijn vlucht door een huis van een buurtbewoner gerend. 

Achtervolging door de wijk

Tijdens de achtervolging zag een van de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Uiteindelijk hebben agenten pepperspray gebruikt. De verdachte is aangehouden. Hij zal worden beoordeeld door de crisisdienst. Veel buurtbewoners hebben het incident in meer of mindere mate meegekregen. Waar nodig zal de politie slachtofferhulp aanbieden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: