zaterdag, 17. september 2016 - 17:55 Update: 17-09-2016 18:06

Leden what’s appgroep houden 3 verdachte mannen aan in maisveld

Leden what’s appgroep houden 3 verdachte mannen aan
Foto: Archief EHF
Kootwijkerbroek/Apeldoorn

Leden van een WhatsApp-groep hebben vrijdagochtend drie mannen van 18, 20 en 29 jaar en afkomstig uit Litouwen aangehouden. Dit meldt de politie zaterdag.

'Zij worden verdacht van diefstal van een auto en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. Tevens wordt onderzocht of de drie in verband gebracht kunnen worden met een poging tot een ramkraak in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 september op de Paramariboweg in Apeldoorn', aldus de politie.

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie rond 03.30 uur een melding dat er een verdachte auto rondreed in Kootwijkerbroek. Er was hiervan ook een melding gedaan via de buurt what’s app-groep en meerdere buurtbewoners keken daarop uit naar de auto. Deze werd leeg aangetroffen aan de Breihutterweg. 

Zoektocht in maisveld

Hierop zijn de buurtbewoners op zoek gegaan naar de inzittenden in een naastgelegen maisveld. Uit onderzoek van de politie bleek ondertussen dat de auto eerder die nacht gestolen was vanaf het Schubertplein in Apeldoorn. De buurtbewoners hebben lange tijd doorgezocht naar de inzittenden en konden eerst de 20-jarige man aanhouden op de Meentweg. 

Tevens werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen in het betreffende veld. Na enkele uren, waarin de buurtbewoners bleven zoeken en onder andere gebruik gemaakt werd van een privé-speurhond, werden op de Oude Garderenseweg de twee andere verdachten aangehouden. Alle drie de mannen zijn door de buurtbewoners overgedragen aan de politie en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Ramkraak

Uit dat onderzoek bleek dat de verdachten mogelijk betrokken zijn bij een poging tot een ramkraak aan de Paramariboweg in Apeldoorn. Daar werd in de nacht van donderdag op vrijdag even voor 03.00 uur geprobeerd met een auto een ramkraak te plegen bij een winkel. De ramkraak mislukte maar het pand liep ernstige schade op. Bij de ramkraak bleef een auto achter die een nacht eerder was weggenomen vanaf de Bartelsweg in Apeldoorn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: