dinsdag, 20. september 2016 - 11:04 Update: 20-09-2016 11:05

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar overvallen en bedrijfsinbraak

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar overvallen en bedrijfsinbraak
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

In een langdurig onderzoek van het overvallenteam heeft de politie op 20 september opnieuw een verdachte aangehouden. Het onderzoek draait om drie overvallen en een bedrijfsinbraak in de periode augustus 2014 tot oktober 2015.

Op 12 september werd al een 35-jarige Arnhemmer aangehouden. Nu is een 23-jarige Arnhemmer aangehouden. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Bij een overval op een bedrijf aan de Exa in Zevenaar in augustus 2014 werd een medewerker geschopt en met een vuurwapen bedreigd. Er werd onder andere een geldbedrag buitgemaakt. In oktober 2014 werden een 90-jarige vrouw en haar 70-jarige zoon overvallen in hun woning aan de Cruquiusweg in Arnhem. De twee raakten daarbij lichtgewond. In maart 2015 werd ingebroken bij een juwelier in Velp en werd een groot aantal sieraden ontvreemd. Een bewoner van de Schietbergseweg in Rheden werd in oktober 2015 in zijn woning overvallen en bedreigd en mishandeld. De overvallers gingen er daarna met onder meer geld en zijn auto vandoor. 

Verbanden

In het onderzoek naar deze zaken ontdekte de politie dat er mogelijke verbanden waren tussen de drie overvallen en de bedrijfsinbraak. In het programma Opsporing Verzocht werd begin dit jaar nog aandacht besteed aan deze drie overvallen en de mogelijke relatie. Dit leverde een aantal tips op die zeer bruikbaar waren voor het onderzoeksteam. Gedurende het onderzoek kwam de 35-jarige Arnhemmer als verdachte in beeld, en ook de 23-jarige verdachte uit Arnhem. 

Onderzoek gaat door

Er wordt nu verder onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van de verdachten bij deze overvallen en inbraak. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaken niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):