woensdag, 28. september 2016 - 16:22 Update: 28-09-2016 16:28

Provincies Overijssel en Drenthe helpen 800 ex-retailers met vinden nieuwe job

Provincies Overijssel en Drenthe helpen 800 ex-retailers met vinden nieuwe job
Foto: Archief EHF
Zwolle/Assen

Deze week ontvangen zo’n 800 werkzoekenden in de provincies Overijssel en Drenthe een brief met daarin een aanbod om ze verder te helpen op de arbeidsmarkt.

Europese cofinanciering

De provincie Overijssel werkt samen met de provincie Drenthe, gemeentes, FNV, CNV, VNO-NCW en het UWV om de werkloosheid in de retailsector aan te pakken. Hiervoor is een aanvraag voor Europese cofinanciering ingediend bij het Europees Globaliseringsfonds.

Duurzame arbeidsmarkt

‘Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe, twee belangrijke ingrediënten uit ons Collegeprogramma voor een duurzame arbeidsmarkt. Daarnaast willen we Europese kansen benutten om onze beleidsdoelstellingen te realiseren, daarom hebben we besloten om samen met onze partners een aanvraag in te dienen bij het Europees Globaliseringsfonds’, aldus gedeputeerde van de provincie Drenthe Cees Bijl.

Retailsector belangrijk

De retailsector is na de zorg de belangrijkste sector qua werkgelegenheid in Drenthe en Overijssel. Door de financiële crisis en faillissementen van enkele grote ketens heeft er de afgelopen maanden een ontslaggolf plaatsgevonden in deze sector. 

Door dit project kunnen 800 mensen begeleid worden naar werk of zelfstandig ondernemerschap door trainingen, opleidingen en een mobiliteitspool. De looptijd van het project is twee jaar en is vooruitlopende op de toekenning van de Europese bijdrage al gestart.

De cofinancieringsbijdrage van de provincie Drenthe bedraagt 165.000,- euro. Dit levert naar verwachting een Europese bijdrage op van 1,7 miljoen euro.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):