donderdag, 6. oktober 2016 - 10:11 Update: 06-10-2016 10:12

Politie oefent donderdagavond in centrum van Nijmegen

Politie oefent donderdagavond in centrum van Nijmegen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nijmegen

De politie gaat donderdagavond op diverse locaties in het centrum van Nijmegen oefenen. Oefeningen waarbij praktijksituaties worden nagespeeld en waarbij politiemensen moeten optreden.

Dit is het afsluitende onderdeel van een onlangs gestarte training voor agenten die deel uitmaken van team Noord in Nijmegen. Zij hebben regelmatig te maken met incidenten tijdens het uitgaansleven en dit vraagt een professionele aanpak. Er zal die avond dus extra politie zichtbaar zijn.

De politiemensen van team Noord hebben veel te maken met het horecagebied in het centrum van de stad en willen zo professioneel mogelijk kunnen optreden als er zich incidenten voordoen. Om een zo realistisch mogelijke situatie na te bootsen is er voor gekozen om tijdens een reguliere uitgaansavond te oefenen. Diverse horecaondernemers werken hieraan mee. Ook wordt samengewerkt met portiers die een specifieke rol hebben als het gaat om veiligheid van de bezoekers. Politiemensen en studenten van het ROC zullen het tegenspel verzorgen.

In Nijmegen-centrum en het gebied eromheen is er sprake van een grote concentratie horeca. Daarnaast zien we een trend dat er steeds meer evenementen worden georganiseerd die vragen om een specifieke aanpak wanneer zich calamiteiten voordoen. De politiemensen trainen jaarlijks een aantal keren per jaar hun vaardigheden die in de basisopleiding worden aangeleerd.

Deze training moet worden gezien als extra bagage, met als doel vaardigheden te verbeteren, kennis te vergroten en samenwerking te intensiveren. Een bijkomend voordeel is de burger te laten zien dat het prettig vertoeven is in het uitgaansgebied van Nijmegen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):