donderdag, 20. oktober 2016 - 11:39 Update: 20-10-2016 11:42

Politie haalt baby uit auto, vader aangehouden

Politie haalt baby uit auto, vader aangehouden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

Een baby van 1,5 jaar oud is woensdagavond door de politie in Tilburg uit een auto gehaald. Getuigen hadden gemeld dat het kind al langere tijd alleen in de auto zat.

Op woensdag 19 oktober 2016 om 18.25 uur kwam er een vreemde melding binnen bij het Operationeel Centrum in Tilburg. Een medewerkers van parkeerbeheer meldde dat er in de parkeergarage aan het Pieter Vreedeplein een auto geparkeerd stond waar, in ieder geval vanaf 18.00 uur maar misschien ook al langer, een klein alleen in zat. Een surveillance-eenheid ging poolshoogte nemen. In de parkeergarage troffen ze inderdaad een verlaten baby in een auto.

Gezien de hele situatie werd direct besloten het kind uit de auto te halen. Een raam werd ingeslagen en het kind werd meegenomen naar het bureau. Op de auto werd een briefje achter gelaten. Er werd contact gezocht met hulpverleningsinstanties. Die startten een procedure om het kind zo snel mogelijk ergens onder te brengen. Om 20.00 uur meldde de vader van het kind zich aan het bureau.

Na overleg met de Officier van Justitie is hij aangehouden voor artikel 255 van het Wetboek van Strafrecht: ‘Hij die opzettelijk iemand tot wiens onderhoud, verpleging of verzorging hij krachtens wet of overeenkomst verplicht is, in een hulpeloze toestand brengt of laat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.’

Kind naar moeder

Ondertussen was de identiteit van het kind bekend geworden en werd er contact gezocht met de moeder. Uiteraard kon het kind daar terecht. Een medewerker van jeugdzorg heeft het kindje naar zijn moeder elders in Brabant gebracht. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):