woensdag, 9. november 2016 - 21:12

Twee doden en twee gewonden bij verkeersongeval

Twee doden en twee gewonden bij verkeersongeval
Foto: MV
Nunspeet

Een 59–jarige man en een 54–jarige vrouw uit Harderwijk zijn woensdag 9 november om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval in Nunspeet. Ook raakte een 5-jarige jongetje uit Harderwijk gewond. Een 68–jarige vrouw uit Epe raakte zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15.45 uur de melding dat op de Eperweg twee auto’s frontaal op elkaar waren gebotst. Op de plaats van het ongeval troffen ze een enorme ravage. In één van de voertuigen zaten de man en de vrouw met het vijfjarige jongetje. De man en de vrouw bleken ter plaatse te zijn overleden. Het jongetje werd met botbreuken naar het ziekenhuis overgebracht. In de andere auto zat de vrouw uit Epe. Gezien de ernst van het letsel van de vrouw, werd een traumaheli opgeroepen. De trauma-arts is met de vrouw in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Haar toestand is kritiek.

Onderzoek naar toedracht

De politie is direct begonnen met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hiervoor is door de afdeling Verkeersongevallenanalyse sporenonderzoek gedaan. Ook heeft de politie getuigen gehoord. Uit het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de mevrouw uit Epe, die vanuit Nunspeet onderweg was naar Epe, door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. De man, vrouw en kind reden richting Nunspeet en konden de tegenligger niet meer ontwijken waardoor een frontale botsing volgde. De politie doet nader onderzoek. 

In de auto van de mevrouw uit Epe zaten ook nog twee honden. Deze zijn door de dierenambulance opgehaald. Eén van de honden raakte gewond door het ongeval.

Als gevolg van het onderzoek was de Eperweg lange tijd voor alle verkeer afgesloten. Rond 20.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: