zaterdag, 26. november 2016 - 20:44 Update: 27-11-2016 10:29

Code geel voor dichte mist

Foto van mist | fbf
Foto: fbf
De Bilt

Het KNMI heeft voor zaterdagavond code geel afgegeven vanwege dichte mist.

In het oosten en zuidoosten van het land komt zaterdagavond lokaal dichte mist voor. Dit kan verraderlijk zijn voor het verkeer vanwege grote zichtvariaties binnen een korte afstand.

Zondag

Het is aanvankelijk bewolkt met lokaal nog wat lichte motregen. In het uiterste zuid(oost)en is het nog nevelig. Van het noorden uit komen geleidelijk steeds meer opklaringen het land binnen waardoor vanmiddag vooral daar de zon geregeld te zien is. Ook elders komt de zon er af en toe door, maar het zuidoosten blijft waarschijnlijk bewolkt. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidoosten tot lokaal 10°C in de kustgebieden. De wind wordt overal noordelijk en boven land zwak tot matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Lichte vorst tot -5 graden

Komende avond en nacht klaart het overal breed op en koelt het flink af. Het gaat vrijwel overal licht vriezen met minimumtemperaturen van rond het vriespunt in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk -5°C in het oosten en noordoosten van het land. De noordoostelijke wind is zwak, in de kustgebieden matig.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):