vrijdag, 2. december 2016 - 16:12 Update: 03-12-2016 10:51

Ontvoerde man Nunspeet terecht en ongedeerd

Politie onderzoekt mogelijke ontvoering Nunspeet
Foto: Screenshot Youtube
Nunspeet

De 53-jarige man uit Doornspijk die vrijdagochtend ontvoerd zou zijn in Nunspeet heeft zich volgens de politie gemeld en is ongedeerd.

Vrijdagochtend rond 10.30 uur kreeg de politie diverse meldingen van een incident aan de Oendenbrugweg in Nunspeet. Een man zou door drie gemaskerde mannen tegen zijn wil zijn meegenomen.

Een buurtbewoner maakte videobeelden van de ontvoering. Hierop is te zien dat het slachtoffer geboeid en geblinddoekt in een auto wordt meegenomen. Hierna rijden een busje, een personenwagen en de auto van het slachtoffer de straat uit.

Busje teruggevonden

Omstreeks 11.00 uur werd het busje teruggevonden op een carpoolplaats aan de Eperweg in Nunspeet. De ontvoering had gelijkenis met de werkwijze van een arrestatieteam, maar de politie liet eerder op de dag al weten dat dit geen actie van de politie was.

Doorzoeking woning Doornspijk

Kort na de ontvoering heeft de politie een doorzoeking gedaan in een woning in Doornspijk. Volgens De Telegraaf zou dit de woning zijn van de 53-jarige financieel makelaar Ronald Maurits. Of Maurits de man is die werd ontvoerd wil de politie niet zeggen. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer zich rond 21.00 uur bij zijn woning in Doornspijk heeft gemeld waar de politie op dat moment nog aanwezig was. Het onderzoek wordt voorgezet om te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: