maandag, 5. december 2016 - 7:52 Update: 05-12-2016 8:53

Plofkrakers steken winkel in brand en mishandelen eigenaar

Plofkrakers steken winkel in brand en mishandelen eigenaar
Foto: foto ter illustratie
Kerkdriel

Na een melding van een plofkraak is de politie maandag 5 december, vroeg in de ochtend, een onderzoek gestart in Kerkdriel. Rond 04.00 uur schrokken omwonenden wakker van een knal. De daders waren toen nog aanwezig.

De plofkraak vond plaats bij een pinautomaat die in een winkel aan het Monseigneur Zwijsenplein is gevestigd. De eigenaar ging winkel binnen, waarna er een vechtpartij ontstond met de daders. De man is daarbij mishandeld. Hierna staken de daders de winkel in brand.

Bij aankomst van brandweer had de brand snel om zich heen gegrepen en stond de winkel volledig in brand. Binnen korte tijd sloegen de vlammen uit het winkelpand en schaalde de brandweer op naar grote brand.

Enkele omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd. De eigenaar van de winkel is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Getuigen zagen kort na de plofkraak een donkere Audi wegrijden. Hebt u afgelopen nacht in de omgeving van Kerkdriel zo’n auto gezien en hebt u het vermoeden dat deze met de plofkraak te maken zou kunnen hebben? Bel dan de politie via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: